Tα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια!

Θεωρώ χρέος μου να σας ανακοινώσω ότι τα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια. Η θητεία όσων τα υπηρετήσαμε έληξε στις 31 Αυγούστου 2011. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον αυτών των δομών. Δεν απαντά επίσης κανείς, για το τι σχεδιάζει το Υπουργείο σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Eκπαίδευση. Όσοι υπηρετήσαμε τα ΓΡΑΣΕΠ επιστρέφουμε στην οργανική μας θέση. Ωστόσο το blog αυτό θα λειτουργεί με το όνομά του, όσο το τοπίο είναι ακόμα αδιευκρίνιστο. Αργότερα βλέπουμε!

Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα όσα μου δώσατε. Τα χρόνια που έζησα μαζί σας ήταν όμορφα και ελπίζω και δημιουργικά. Σας είμαι ευγνώμων. Ζήσαμε μαζί χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές και ελπίζω να στάθηκα αντάξια των προσδοκιών σας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε, που μοιραστήκατε μαζί μου φόβους, αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμούς. Αποχωρώντας από το ΓΡΑΣΕΠ σήμερα το μόνο που μπορώ να πω για μένα είναι ο στίχος του ποητή. " Τούτες τις πέτρες τις εσήκωσα όσο βάσταξα". Επιστρέφω στην οργανική μου θέση στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, στο οποίο για χρόνια υπηρέτησα επίσης με πολύ αγάπη. Δεν λυπάμαι που φεύγω από το ΓΡΑΣΕΠ, γιατί η Συμβουλευτική είναι κάτι που υπηρετώ,άτυπα έστω, πολύ πριν γίνουν τα ΓΡΑΣΕΠ και θα συνεχίσω και μετά από αυτά. Όμως θα μου λείψετε και θα σας σκέφτομαι πάντα με πολύ έγνοια και αγάπη. Εύχομαι σε όλους καλή τύχη στη ζωή σας και φυσικά επιτυχία στους στόχους σας. Η δική μας επικοινωνία ελπίζω ότι δεν θα σταματήσει έτσι και αλλιώς.(Ζήτω η τεχνολογία!) Σας χαιρετώ και στέλνω σε όλους την αγάπη μου μαζί με τις ευχές μου για "Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά"

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΣΠΑΙΤΕ Σχολή Εκπαιδευτικών Πολιτικών Δομικών έργων

Οι σπουδές στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Δομικών Έργων περιλαμβάνουν δύο κύκλους σπουδών:
1) Οι επιτυχόντες στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Δομικών Έργων της ΑΣΠΑΙΤΕ οφείλουν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα σπουδών (Α΄κύκλος) διάρκειας οκτώ (8) σπουδαστικών εξαμήνων, στα οποία περιλαμβάνεται το εξάμηνο εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας, ολοκλήρωσης των Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας και πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης στην ειδικότητα. Το Πτυχίο Εκπαιδευτικού Πολιτικών Δομικών Έργων της ΑΣΠΑΙΤΕ το οποίο χορηγείται στο τέλος του Α΄ κύκλου σπουδών παρέχει δικαίωμα διδασκαλίας στην ειδικότητα στη Β/θμια εκπαίδευση. Το πτυχίο αυτό από άποψη ακαδημαϊκού επιπέδου είναι ισότιμο με πτυχίο ΤΕΙ.
2) Οι κάτοχοι του Πτυχίου Εκπαιδευτικού Πολιτικών Δομικών Έργων της ΑΣΠΑΙΤΕ, προκειμένου να αποκτήσουν πτυχίο αντίστοιχο με αυτό των ΤΕΙ της ίδιας ειδικότητας με αυτή την οποία παρακολούθησαν στη Σχολή, μπορούν να φοιτήσουν για δύο εξάμηνα σε ειδικό πρόγραμμα του οικείου Τμήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ (Β΄ κύκλος σπουδών) ή σε ΤΕΙ. Δηλαδή με σπουδές συνολικής διάρκειας 5 ετών, οι απόφοιτοι της Σχολής αποκτούν δύο πτυχία – το βασικό Πτυχίο Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α΄κύκλος) και το Πτυχίο Μηχανικού Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Β΄κύκλος) αντίστοιχης ειδικότητας και ισοδύναμο με αυτό των ΤΕΙ.
3)Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Δομικών Έργων χορηγεί στους αποφοίτους του Παράρτημα Διπλώματος (Diploma Supplement) στην ελληνική και αγγλική σύμφωνα με το υπόδειγμα που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η UNESCO/CEPES .
Εκπαιδευτικές Προοπτικές: Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να συνεχίσουν σε Μεταπτυχιακές Σπουδές τόσο στο αντικείμενό τους όσο και στα παιδαγωγικά.
 Επαγγελματικές Προοπτικές: Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν να διδάξουν τα τεχνολογικά μαθήματα της ειδικότητάς τους στην Β/θμια εκπαίδευση και να εργαστούν ως Τεχνολόγοι Πολ. Μηχανικοί Δομ. Έργων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου