Tα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια!

Θεωρώ χρέος μου να σας ανακοινώσω ότι τα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια. Η θητεία όσων τα υπηρετήσαμε έληξε στις 31 Αυγούστου 2011. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον αυτών των δομών. Δεν απαντά επίσης κανείς, για το τι σχεδιάζει το Υπουργείο σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Eκπαίδευση. Όσοι υπηρετήσαμε τα ΓΡΑΣΕΠ επιστρέφουμε στην οργανική μας θέση. Ωστόσο το blog αυτό θα λειτουργεί με το όνομά του, όσο το τοπίο είναι ακόμα αδιευκρίνιστο. Αργότερα βλέπουμε!

Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα όσα μου δώσατε. Τα χρόνια που έζησα μαζί σας ήταν όμορφα και ελπίζω και δημιουργικά. Σας είμαι ευγνώμων. Ζήσαμε μαζί χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές και ελπίζω να στάθηκα αντάξια των προσδοκιών σας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε, που μοιραστήκατε μαζί μου φόβους, αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμούς. Αποχωρώντας από το ΓΡΑΣΕΠ σήμερα το μόνο που μπορώ να πω για μένα είναι ο στίχος του ποητή. " Τούτες τις πέτρες τις εσήκωσα όσο βάσταξα". Επιστρέφω στην οργανική μου θέση στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, στο οποίο για χρόνια υπηρέτησα επίσης με πολύ αγάπη. Δεν λυπάμαι που φεύγω από το ΓΡΑΣΕΠ, γιατί η Συμβουλευτική είναι κάτι που υπηρετώ,άτυπα έστω, πολύ πριν γίνουν τα ΓΡΑΣΕΠ και θα συνεχίσω και μετά από αυτά. Όμως θα μου λείψετε και θα σας σκέφτομαι πάντα με πολύ έγνοια και αγάπη. Εύχομαι σε όλους καλή τύχη στη ζωή σας και φυσικά επιτυχία στους στόχους σας. Η δική μας επικοινωνία ελπίζω ότι δεν θα σταματήσει έτσι και αλλιώς.(Ζήτω η τεχνολογία!) Σας χαιρετώ και στέλνω σε όλους την αγάπη μου μαζί με τις ευχές μου για "Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά"

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Σημεία που πρέπει να προσέξετε στη σύνταξη και την κατάθεση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Επειδή οι φετινές αλλαγές που αφορούν στη σύνταξη αλλά και στην κατάθεση του Μηχανογραφικού δελτίου είναι πολλές διαβάστε προσεκτικά όλες τις εγκυκλίους και προσέξτε τα παρακάτω σημεία.
1.   Μπορούν να εντάσσονται σε μια ειδική κατηγορία, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι , όσοι πληρούν κοινωνικά κριτήρια(Αδελφό-η που σπουδάζει σε άλλη πόλη, ορφανά παιδιά, παιδιά με γονείς ή αδέλφια με σοβαρά προβλήματα υγείας και παιδιά θυμάτων τρομοκρατίας), καθώς και Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.                                   
2.    Αν κάποιος πληρεί δύο κριτήρια π.χ. Πολύτεκνος και με αδελφό που σπουδάζει σε άλλη πόλη  θα   επιλέξει μόνο μία κατηγορία. Ή την κατηγορία πολυτέκνων ή αυτή των κοινωνικών  κριτηρίων. Δεν μπορεί σε δύο.
3.    Η ειδική κατηγορία υπολογίζεται μόνο για τις σχολές της Διοικητικής Περιφέρειας  (σύμφωνα με τον Καλλικράτη) μόνιμης κατοικίας της οικογένειας του υποψηφίου.
4.    Για όσους ανήκουν στην ειδική κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων υπολογίζεται είτε για τις σχολές της διοικητικής περιφέρειας μόνιμης κατοικίας της οικογένειας του υποψηφίου είτε για τις σχολές της  περιφέρειας του σπουδάζοντος  αδελφού. ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
5.    Μόνο για την Περιφέρεια Αθήνας και Θεσσαλονίκης ισχύει και το εισοδηματικό κριτήριο των 60.000 € προσαξαυνόμενο με 10000 € για κάθε παιδί μετά το δεύτερο.
6.   Για να διεκδικήσει κάποιος τις θέσεις στην ειδική κατηγορία θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι ανήκει νόμιμα στην κατηγορία που δηλώνει. Τα έντυπα θα του ζητηθούν για την εγγραφή του στη σχολή που θα επιτύχει. Αν έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία ή δεν διαθέτει τα νόμιμα δικαιολογητικά με τις σωστές ημερομηνίες, τότε δεν εγγράφεται στη σχολή εισαγωγής και αποκλείεται από τις εξετάσεις για τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη.
7.   ΕΠΟΜΕΝΩΣ : Οι υποψήφιοι που εντάσσονται σε κάποια ειδική κατηγορία θα πρέπει να έχουν τα δικαιολογητικά τους με ημερομηνία πριν από την κατάθεση του μηχανογραφικού τους. Διαφορετικά ισχύουν όσα αναγράφονται παραπάνω για ψευδή ή μη νόμιμα δικαιολογητικά  ΠΡΟΣΟΧΗ. Φροντίστε να εκδώσετε όλα τα δικαιολογητικά σας πριν την κατάθεση μηχανογραφικού.
8.   Από 16-6-2011 μέχρι τις 23-6-2011 πρέπει όλοι να πάρετε τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας
9.   Από τις 17-6-2011 έχρι τις 28-6-2011  μπορείτε να οριστικοποιήσετε το μηχανογραφικό σας.
10. Μετά την οριστικοποίηση καμία διόρθωση δεν μπορεί να γίνει
11.Τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την ειδική κατηγορία εφ΄ όσον ανήκετε σε κάποια πρέπει να τα διαθέτετε με την κατάθεση του μηχανογραφικού. Γι΄ αυτό φροντίστε να τα εκδώσετε το συντομότερο, γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος.
12. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ  ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ.
13. Διαβάστε προσεκτικά ποιοι και με ποιες προϋποθέσεις  εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες και ποια δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουν.
 Με ψυχραιμία, ηρεμία, λογισμό και με όνειρο 
 Καλή επιλογή και Καλή Επιτυχία στους στόχους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου