Tα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια!

Θεωρώ χρέος μου να σας ανακοινώσω ότι τα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια. Η θητεία όσων τα υπηρετήσαμε έληξε στις 31 Αυγούστου 2011. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον αυτών των δομών. Δεν απαντά επίσης κανείς, για το τι σχεδιάζει το Υπουργείο σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Eκπαίδευση. Όσοι υπηρετήσαμε τα ΓΡΑΣΕΠ επιστρέφουμε στην οργανική μας θέση. Ωστόσο το blog αυτό θα λειτουργεί με το όνομά του, όσο το τοπίο είναι ακόμα αδιευκρίνιστο. Αργότερα βλέπουμε!

Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα όσα μου δώσατε. Τα χρόνια που έζησα μαζί σας ήταν όμορφα και ελπίζω και δημιουργικά. Σας είμαι ευγνώμων. Ζήσαμε μαζί χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές και ελπίζω να στάθηκα αντάξια των προσδοκιών σας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε, που μοιραστήκατε μαζί μου φόβους, αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμούς. Αποχωρώντας από το ΓΡΑΣΕΠ σήμερα το μόνο που μπορώ να πω για μένα είναι ο στίχος του ποητή. " Τούτες τις πέτρες τις εσήκωσα όσο βάσταξα". Επιστρέφω στην οργανική μου θέση στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, στο οποίο για χρόνια υπηρέτησα επίσης με πολύ αγάπη. Δεν λυπάμαι που φεύγω από το ΓΡΑΣΕΠ, γιατί η Συμβουλευτική είναι κάτι που υπηρετώ,άτυπα έστω, πολύ πριν γίνουν τα ΓΡΑΣΕΠ και θα συνεχίσω και μετά από αυτά. Όμως θα μου λείψετε και θα σας σκέφτομαι πάντα με πολύ έγνοια και αγάπη. Εύχομαι σε όλους καλή τύχη στη ζωή σας και φυσικά επιτυχία στους στόχους σας. Η δική μας επικοινωνία ελπίζω ότι δεν θα σταματήσει έτσι και αλλιώς.(Ζήτω η τεχνολογία!) Σας χαιρετώ και στέλνω σε όλους την αγάπη μου μαζί με τις ευχές μου για "Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά"

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Πιθανά λάθη του οριστικοποιημένου μηχανογραφικού που μπορείτε να διορθώσετε, μέχρι τις 5 Ιουλίου, για να μην έχετε κυρώσεις.

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στην εγκύκλιο που έχει αναρτηθεί προηγουμένως, όσοι ανήκετε σε ειδική κατηγορία,  ελέγξτε για τα πιο πιθανά λάθη που μπορεί να κάνατε στην κατάθεση του μηχανογραφικού σας δελτίου, για να μην έχετε κυρώσεις
Πιθανά λάθη  είναι τα παρακάτω:
1. Αν κάνατε λάθος στην περιοχή εντοπιότητας και δηλώσατε περιφέρεια Πελοποννήσου. Ανήκουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και διεκδικείτε σχολές των Νομών Αχαΐας, Αιτωλ/νίας και Ηλείας, μιας και αυτή ορίζεται ως περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Κοιτάξτε το εκτυπωμένο αντίγραφο του οριστικοποιημένου μηχανογραφικού σας για να είστε σίγουροι.
2. Διαβάστε προσεκτικά την εγκύκλιο για το αν ανήκετε στους πολύτεκνους ή τους τρίτεκνους. Δεν αρκεί κάποιος να προέρχεται από οικογένεια με τρία ή περισσότερα παιδιά για να χαρακτηριστεί ως τρίτεκνος ή πολύτεκνος. Σημαντικό ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες, όπως κυρίως η ηλικία των παιδιών.
3. Όσοι εντάσσονται στην κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων λόγω ασθένειας γονέα ή αδελφού προσέξτε να είναι ασθένεια που αναγράφεται στην εγκύκλιο. Καμμία άλλη δε λαμβάνεται υπόψη.
Τέλος ελέγξτε τα δικαιολογητικά σας. Αν δεν έχετε δικαιολογητικά με ημερομηνία έκδοσης μέσα στο τελευταίο τρίμηνο πριν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, τότε ίσως είναι προτιμότερο να εξαιρεθείτε από την ειδική κατηγορία παρά να έχετε προβλήματα αργότερα. Οι κυρώσεις είναι απαγόρευση εγγραφής στη σχολή επιτυχίας και απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.
Αν κάνατε λάθος, τότε ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνει η εγκύκλιος για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε και διορθώστε το μέχρι τις 5 Ιουλίου.
Διαβάστε σε προηγούμενη ανάρτηση όσα αναφέρονται στις ειδικές κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου