Tα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια!

Θεωρώ χρέος μου να σας ανακοινώσω ότι τα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια. Η θητεία όσων τα υπηρετήσαμε έληξε στις 31 Αυγούστου 2011. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον αυτών των δομών. Δεν απαντά επίσης κανείς, για το τι σχεδιάζει το Υπουργείο σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Eκπαίδευση. Όσοι υπηρετήσαμε τα ΓΡΑΣΕΠ επιστρέφουμε στην οργανική μας θέση. Ωστόσο το blog αυτό θα λειτουργεί με το όνομά του, όσο το τοπίο είναι ακόμα αδιευκρίνιστο. Αργότερα βλέπουμε!

Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα όσα μου δώσατε. Τα χρόνια που έζησα μαζί σας ήταν όμορφα και ελπίζω και δημιουργικά. Σας είμαι ευγνώμων. Ζήσαμε μαζί χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές και ελπίζω να στάθηκα αντάξια των προσδοκιών σας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε, που μοιραστήκατε μαζί μου φόβους, αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμούς. Αποχωρώντας από το ΓΡΑΣΕΠ σήμερα το μόνο που μπορώ να πω για μένα είναι ο στίχος του ποητή. " Τούτες τις πέτρες τις εσήκωσα όσο βάσταξα". Επιστρέφω στην οργανική μου θέση στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, στο οποίο για χρόνια υπηρέτησα επίσης με πολύ αγάπη. Δεν λυπάμαι που φεύγω από το ΓΡΑΣΕΠ, γιατί η Συμβουλευτική είναι κάτι που υπηρετώ,άτυπα έστω, πολύ πριν γίνουν τα ΓΡΑΣΕΠ και θα συνεχίσω και μετά από αυτά. Όμως θα μου λείψετε και θα σας σκέφτομαι πάντα με πολύ έγνοια και αγάπη. Εύχομαι σε όλους καλή τύχη στη ζωή σας και φυσικά επιτυχία στους στόχους σας. Η δική μας επικοινωνία ελπίζω ότι δεν θα σταματήσει έτσι και αλλιώς.(Ζήτω η τεχνολογία!) Σας χαιρετώ και στέλνω σε όλους την αγάπη μου μαζί με τις ευχές μου για "Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά"

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τροποποιήσεις ειδικών περιπτώσεων σε μηχανογραφικά δελτία.

                                           
            Σας κάνουμε γνωστό ότι στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχουν περιέλθει αιτήσεις υποψηφίων, που οριστικοποίησαν το μηχανογραφικό τους δελτίο, για αλλαγή στοιχείων που αφορούν στις ειδικές περιπτώσεις α) πολυτέκνων ή β) τριτέκνων ή γ) κοινωνικών κριτηρίων, ύστερα από διαπίστωση ότι, εν τέλει, δεν εμπίπτουν ή εμπίπτουν στην ειδική περίπτωση όπως έχουν δηλώσει στο μηχανογραφικό τους δελτίο.
Οι διατάξεις που έχουν δώσει τη δυνατότητα εισαγωγής στις επί πλέον θέσεις, σε υποψηφίους οι οποίοι εμπίπτουν στις ειδικές αυτές περιπτώσεις, προβλέπουν ότι σε περίπτωση μη συνδρομής των προϋποθέσεων υπαγωγής στις ειδικές περιπτώσεις, λόγω υποβολής ψευδών ή μη νόμιμων δικαιολογητικών, οι εισαχθέντες διαγράφονται από τα τμήματα εισαγωγής και αποκλείονται κατά τα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη από κάθε διαδικασία εισαγωγής σε όλα τα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ ή Σχολές .
            Για το λόγο ότι η διαδικασία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά, μέσω διαδικτύου και η προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την απόδειξη των προϋποθέσεων υπαγωγής σε ειδική περίπτωση είναι αποκλειστική ευθύνη των υποψηφίων, οι αιτήσεις αυτές που έχουν υποβληθεί και τυχόν άλλες που θα υποβληθούν μέχρι τη λήξη της οριστικοποίησης στις 30-6-11 στο φαξ της υπηρεσίας μας 210-3442098, θα γίνουν δεκτές εφόσον αφορούν: α) στον αποχαρακτηρισμό της ειδικής περίπτωσης, β) σε τροποποίηση της ειδικής περίπτωσης σε άλλη, γ) σε ένταξη σε ειδική περίπτωση δ) σε τροποποίηση της διοικητικής περιφέρειας άσκησης του δικαιώματος της ειδικής περίπτωσης και ε) σε υπέρβαση ή μη του εισοδηματικού ορίου, με βάση τα δικαιολογητικά που οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν κατά την οριστικοποίηση και τα οποία θα προσκομίσουν για την εγγραφή τους στη Γραμματεία της σχολής ή τμήματος εισαγωγής τους.  
            Οι ανωτέρω υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, για την περίπτωση που τους αφορά, σύμφωνα με το υπόδειγμα που επισυνάπτεται, διαγράφοντας τις περιπτώσεις που δεν τους αφορούν. Η Δήλωση αυτή θα πρέπει να είναι επικυρωμένη από το ΚΕΠ ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους για το γνήσιο της υπογραφής και θα κατατίθεται στη Διεύθυνση ή το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκεται πλησιέστερα του τόπου διαμονής τους.
 Δεν θα γίνουν δεκτές Υπεύθυνες Δηλώσεις με ΦΑΞ.
Προθεσμία Κατάθεσης Υπευθύνων Δηλώσεων ορίζεται από 30.6.2011 μέχρι 5 Ιουλίου 2011.
Με ευθύνη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι Υπεύθυνες Δηλώσεις αυτές θα διαβιβασθούν άμεσα μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης, συγκεντρωτικά ανά Διεύθυνση, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων.
 Υπεύθυνες Δηλώσεις με περιεχόμενο αλλαγής προτιμήσεων σχολών δεν γίνονται δεκτές.
Kοιτάξτε παρακάτω τι πρέπει να δηλώσετε στην Υπεύθυνη δήλωση που θα καταθέσετε, αν έχετε κάνει λάθος
(Προσοχή αυτή η υπεύθυνη δήλωση αναρτάται απλά για να τη δείτε. Δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι 
 

                      ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

                           (άρθρο 8 Ν.1599/1986)

 


Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)


ΠΡΟΣ(1):


Ο – Η Όνομα:

Επώνυμο:


Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:


Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:


Ημερομηνία γέννησης(2):


Τόπος Γέννησης:


Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:


Τόπος Κατοικίας:

Οδός:

Αριθ:

ΤΚ:


Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου
mail):






Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:
1. Επιθυμώ τον αποχαρακτηρισμό της ειδικής περίπτωσης ……………………………………………., που έχω δηλώσει στο μηχανογραφικό μου δελτίο και έχω οριστικοποιήσει, αφού δεν πληρώ τις προϋποθέσεις

2. Επιθυμώ την τροποποίηση της ειδικής περίπτωσης…………………………………………………….
που έχω δηλώσει στο μηχανογραφικό μου δελτίο και έχω οριστικοποιήσει και δηλώνω την ειδική περίπτωση ……………………………………………., για την οποία πληρώ τις προϋποθέσεις υπαγωγής.

3. Επιθυμώ να ενταχθώ στην ειδική περίπτωση ………………………………………………………..για την οποία πληρώ τις προϋποθέσεις υπαγωγής

4. Επιθυμώ την τροποποίηση της διοικητικής περιφέρειας άσκησης του δικαιώματος της ειδικής περίπτωσης από ………………………………………………, που είχα δηλώσει ότι πληρώ τις προϋποθέσεις υπαγωγής και δηλώνω τη διοικητική περιφέρεια …………………………………………
για την οποία δηλώνω ότι πληρώ τις προϋποθέσεις υπαγωγής.

5.   Επιθυμώ την τροποποίηση της δήλωσής μου  και δηλώνω ότι ………….(υπερβαίνω) / (δεν υπερβαίνω) το εισοδηματικό όριο.
 ΚΩΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ:                                        (ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ) 


                                                                                                                                                   Ημερομηνία:                             2011
                                                                                                                                                       Ο – Η Δηλ………
                                                                                                                                                        .(Υπογραφή)



(

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου