Tα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια!

Θεωρώ χρέος μου να σας ανακοινώσω ότι τα ΓΡΑΣΕΠ δεν λειτουργούν πια. Η θητεία όσων τα υπηρετήσαμε έληξε στις 31 Αυγούστου 2011. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον αυτών των δομών. Δεν απαντά επίσης κανείς, για το τι σχεδιάζει το Υπουργείο σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Eκπαίδευση. Όσοι υπηρετήσαμε τα ΓΡΑΣΕΠ επιστρέφουμε στην οργανική μας θέση. Ωστόσο το blog αυτό θα λειτουργεί με το όνομά του, όσο το τοπίο είναι ακόμα αδιευκρίνιστο. Αργότερα βλέπουμε!

Κάνοντας τον προσωπικό μου απολογισμό, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τα όσα μου δώσατε. Τα χρόνια που έζησα μαζί σας ήταν όμορφα και ελπίζω και δημιουργικά. Σας είμαι ευγνώμων. Ζήσαμε μαζί χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές και ελπίζω να στάθηκα αντάξια των προσδοκιών σας. Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε, που μοιραστήκατε μαζί μου φόβους, αγωνίες, ανησυχίες και προβληματισμούς. Αποχωρώντας από το ΓΡΑΣΕΠ σήμερα το μόνο που μπορώ να πω για μένα είναι ο στίχος του ποητή. " Τούτες τις πέτρες τις εσήκωσα όσο βάσταξα". Επιστρέφω στην οργανική μου θέση στο 6ο Γυμνάσιο Πατρών, στο οποίο για χρόνια υπηρέτησα επίσης με πολύ αγάπη. Δεν λυπάμαι που φεύγω από το ΓΡΑΣΕΠ, γιατί η Συμβουλευτική είναι κάτι που υπηρετώ,άτυπα έστω, πολύ πριν γίνουν τα ΓΡΑΣΕΠ και θα συνεχίσω και μετά από αυτά. Όμως θα μου λείψετε και θα σας σκέφτομαι πάντα με πολύ έγνοια και αγάπη. Εύχομαι σε όλους καλή τύχη στη ζωή σας και φυσικά επιτυχία στους στόχους σας. Η δική μας επικοινωνία ελπίζω ότι δεν θα σταματήσει έτσι και αλλιώς.(Ζήτω η τεχνολογία!) Σας χαιρετώ και στέλνω σε όλους την αγάπη μου μαζί με τις ευχές μου για "Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά"

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Καλώς Ήρθατε!

Σας καλωσορίζω στο διαδικτυακό τόπο του ΓΡΑΣΕΠ του 1ου Γενικού Λυκείου της Πάτρας.
Και πρώτα πρώτα να συστηθούμε!
ΓΡΑΣΕΠ σημαίνει Γραφείο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και είναι μια καινοτόμα δομή που άρχισε τη λειτουργία του στο σχολείο μας το Νοέμβριο του 2005. Από τότε μέχρι σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στα πλαίσια διάφορων συνεργασιών.
Είμαστε πολύ περήφανοι που οι δράσεις μας εντάσονται στα πλαίσια λειτουργίας του πιο παλιού σχολείου της περιοχής. Στοιχεία για το σχολείο μας μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του, αλλά και σε επόμενες αναρτήσεις που αναφέρονται στην ιστορία του, στο αρχείο που διατηρεί και στις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί.
Θα έχουμε την ευκαιρία στο χώρο αυτό να αναφερθούμε διεξοδικά στο Νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΓΡΑΣΕΠ αλλά και το εκπαιδευτικό- εξεταστικό σύστημα γενικά.Φυσικά η ιστοσελίδα έχει ως κύριο σκοπό να πληροφορεί μαθητές,γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο για μια πλειάδα θεμάτων που σχετίζονται με τις εκπαιδευτικές επιλογές και την επαγγελματική σταδιοδρομία.Με την ευκαιρία κάπου κάπου θα αναφερόμαστε και στις δράσεις του ΓΡΑΣΕΠ, αυτές που ολοκληρώθηκαν και αυτές που υλοποιούνται.Ελπίζουμε να μην πλήξετε μαζί μας!
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν πάλι και σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου